بهترین کابل تلفن چه کابلی است؟
کابل تلفن امروزه به عنوان یکی از کابلهای اصلی در جهان است که کاربرد بسیار زیادی در بازار و به خصوص خدمات اینترنتی و مخابراتی دارد. همانطور که می دانید وجود تلفن باعث شده تا امروزه ارتباطها گستردهتر شوند و در نتیجه خدماتی که در گرو اینترنت و مخابرات هستند نیز روز به روز در حال پیشرفته شدن میباشند.
انواع کابل وظیفه ارائه اطلاعات، انتقال داده و همچنین به کار بردن سیگنالهای مخابراتی را به عهده دارند. انواع کابل هایی که برای تلفن در نظر گرفته می شوند از رشته سیمهای مختلفی تهیه شده اند که به دلیل تمایز آنها از رنگهای مختلفی استفاده میکنند و به نوعی کابل انتقال داده محسوب می شوند. وجود رنگهای مختلف باعث میشود که هر کدام از این سیمها در کنار یکدیگر قرار بگیرند و تابیده نشوند. در نتیجه میتوان میزان نویز را در این سیمها کاهش داد.
سطح مقطع انواع کابل با یکدیگر متفاوت است و همچنین این سیمها به صورت تعداد زوج در بازار ارائه می شوند. در ادامه این مقاله قصد داریم تا در مورد کابل های تلفن، ویژگی ها، تعداد زوج کابل ها، رنگ بندی کابلها و قیمت آن صحبت کنیم.
همچنین در صورت تمایل به آشنایی با انواع کابل می توانید از مقاله : آشنایی با انواع کابل بازدید کنید.
انواع کابل تلفن
یکی از مهمترین مواردی که باید در هنگام انتخاب بهترین کابل های تلفن به آن دقت داشته کنیم این است که شناخت کافی از این گجت داشته باشیم. اغلب کابلهای تلفن از متریالها و فلزات اصلی مانند مس ساخته می شوند که به اصطلاح ccc نیز نام دارند. البته برخی از کابلهای تلفن نیز دارای مغزیهای آلومینیومی هستند و روکشهای مسی دارند و با نام کابلهای cca شناخته می شوند. از نظر کیفیت، کابلهای ccc از cca مقاومتر هستند و به طبع قیمت بالاتری نیز دارند. انواع کابل های تلفن را میتوان به صورت زیر دسته بندی کرد:
- کابل های تلفن هوایی
- کابل های تلفن زمینی
- کابل های تلفن مهاردار
- ژله فیلد خاکی
که در ادامه به صورت جزئی هرکدام را مورد بررسی قرار خواهیم داد.
کابل تلفن هوایی
این دسته از کابلها مقاومت بسیار بالایی دارند. از جمله مزایای استفاده از این کابلها میتوان به دوام بالا در برابر:
- اشعه خورشید
- بارش باران
- نفوذ حشرات
- جریان و نوسانات مختلف برق
اشاره کرد. یکی از دلایلی که این کابل های تلفن در بین افراد از محبوبیت بالایی برخوردار است، وجود روکشهای پلی اتیلن میباشد. از این رو وجود این روکش باعث شده تا مانند یک عایق عمل کند و در محیطهای خارجی دچار آسیب نشود. روکش نهایی که بر روی کابل هوایی کشیده میشود عمدتا از رنگ مشکی است. این کابلها حداکثر دارای 100 زوج و در قطرهای 0.4، 0.5، 0.6 میلی متر در بازار موجود میباشند.
کابل تلفن زمینی
این کابلها دارای روکش هایی از جنس پی وی سی هستند و دارای رنگ طوسی میباشند. این کابلها نسبت به دیگر کابل های تلفن دارای انعطاف پذیری بیشتری میباشند و معمولا برای فضای داخلی ساختمان مورد استفاده قرار می گیرند. تعداد زوج این کابل 2 در 100 زوج است و در قطرهای 0.4، 0.5 و 0.6 میلی متر میباشد.
کابل مهاردار هوایی
استفاده از این کابلها معمولا برای بالا بردن امنیت و همچنین عملیاتهای سری مناسب است. این کابلها با استفاده از مسنجرهای فولادی و همچنین زره پوشیده شده اند که دارای مقاومت بالایی میباشد. همچنین این کابل در خطوط هوایی نیز بسیار رایج است.
ژله فیلد خاکی یک کابل مناسب برای کانال
برای کانالها از این کابل استفاده میکنند زیرا این کابل دارای یک عایق میباشد که از جنس پلی اتیلن است و در نهایت بسیار مقاوم است. بین ژله فیلد خاکی از ژله گرم نفتی به همراه ضد آب استفاده شده است که میتوان آن را به صورت دفنی و همچنین بر روی زمین استفاده کرد. همچنین وجود ژل درون این کابل باعث میشود تا در انواع شرایط محیطی یعنی هوای گرم یا سرد، مقاومت بالایی داشته باشد و در نتیجه در برابر صدمه دیدن نیز بسیار مقاومت میکند. در نهایت رطوبت نیز در این کابل نفوذ نمیکند.
تعداد زوجها در کابل های تلفن چقدر است؟
هر کابل دارای زوج مختلف است که دارای طولهای یکسان هستند و به صورت منظم و با یک ترتیب مهندسی شدهای در کنار یکدیگر قرار می گیرند. از این رو میزان جذب نویز در این کابلها بر این اساس عمل میکند و هر چه تعداد زوج بیشتر باشد این نویزها کمتر می شوند. پس میتوان گفت که بهترین کابل تلفن، کابلی است که نویز کمتری داشته باشد. این کابلها از 2 زوج تا 200 زوج در بازار موجود میباشند که از پر فروشترین و پر کاربردترین آنها میتوان به:
- کابل های تلفن دو زوج
- کابل های تلفن 4زوج
- کابل های تلفن 6 زوج
- کابل های تلفن 10 زوج
- کابل های تلفن 15 زوج
اشاره کرد.
رنگ بندی کابل تلفن
در کابلهای زوجی، ترتیب بهم تابیده شدن سیمها با توجه به رنگبندی که دارند مشخص میشود و نمیتوان به صورت دلخواه هر رنگی را با رنگی دیگر ترکیب کرد به همین دلیل آگاهی یافتن از رنگبندی کابلهای مخابراتی حائز اهمیت میباشد. دقت به این که ترکیب بندی رنگها مطابق استاندارد باشد مزایای خیلی زیادی در زمان عیبیابی یا اتصال و استفاده از قابلیتهای متفاوت دستگاه سانترال در محیط به همراه دارد. رنگبندی این سیمها شامل پنج رنگ اصلی و پنج رنگ فرعی است.
رنگهای اصلی کابل های تلفن:
- فید
- مشکی
- قرمز
- زرد
- بنفش
رنگهای فرعی کابل های تلفن:
- آبی
- نارنجی
- قهوه ای
- طوسی
نحوه چینش آن به این صورت است که هر یک از رنگهای اصلی را با ترتیب خاصی کنار رنگهای فرعی قرار داده و پس از آن سراغ رنگ اصلی بعدی رفته و آن را نیز با رنگ فرعی بعدی ترکیب میکنیم. این کار را تا زمانی که به تعداد زوج کابل مورد نظر برسیم ادامه میدهیم. رنگهای اصلی در کابلهای مخابراتی سفید، مشکی، قرمز، زرد و بنفش هستند که هر کدام از این رنگها را باید به ترتیب با رنگهای فرعی شامل آبی، سبز، نارنجی، طوسی و قهوهای ترکیب کرده و از ترکیب آنها در نهایت ۲۵ سیم تهیه میشود که جهت اتصال دستگاه سانترال به پستهای مخابراتی استفاده میشوند.
قیمت کابل های تلفن در بازار چقدر است؟
از مهم ترین پارامترهایی که میتوان با استفاده از آن قیمت این کابل تعیین کرد میتوان به مواردی مانند:
- زوج
- سطح مقطع
- جنس مغزی
- نوع کابل
- متراژ
- برند
اشاره کرد. از بهترین کابل های تلفن در ایران نیز که میتوان گفت ضد نویز میباشند هم میتوان به برندهای:
- سیمیا
- کابلان
- تک سیم البرز
- کمان
- کرمان
اشاره نمود.
مراحل ساخت کابل های مخابراتی
ساخت کابل های مخابراتی شامل 7 مرحله میباشد. در ابتدای امر میبایست یک سیم مسی نرم با قطرهای مشخص در دسترس باشد، این سیم مسی باید مطابق با استاندارد بین المللی باشد. در مرحله بعد لازم است عایقی از مواد PVC و یا پلی اتیلن به روی هادی کشیدهشود سپس زوجها با طول تاب های مشخص تابیده می شود. علت این امر آن است که از بروز پارازیت و همشنوایی از زوجی به زوج دیگر جلوگیری شود. در صورت نیاز از پوشش پلاستیکی برای این کار استفاده میشود.
در گام بعدی ابتدا از یک نوار پلاستیکی و همچنین برای جلوگیری از ورود پارازیتهای خارجی از یک رشته سیم مسی بدون عایق و نوار آلومینیومی تحت عنوان حفاظ الکترواستاتیک استفاده میگردد. در آخر نوبت به یک غلاف از جنس PVC میرسد که مانع از ورود رطوبت و مواد آلی به زمین به داخل کابل میشود.
چگونه میتوان کابل های تلفن را سوکت زد؟
زمانی که قصد دارید از یک کابل استفاده کنید بهتر است که با نحوه سوکت زدن آن نیز آشنا باشید. سوکت تلفن که برای این کابل استفاده میشود دارای یک سری شیشهای شکل است که با rj11 نیز به بازار معرفی شده است. این سوکت دارای 4 پیچ مسی است و در میتواند اتصال را به آسانی برای کاربر فراهم کند. پیش از آنکه این کابل را به سوکت متصل کنید باید از آچار سوکت زن و یک سیم چین استفاده نمایید.
در حالت عادی در کابل های تلفن برای اتصال این کابل به سوکت، پینهای مورد نیاز در خارج از آن قرار گرفته است. از این رو زمانی که سیمهای مرتبط به یک دیگر متصل شدند، با استفاده از آچار این پینها نیز به داخل کابل فرو میروند. اما بهتر است که گام به گام با موارد زیر پیش بروید:
- در ابتدا سیم هایی که تابیده هستند را از یکدیگر جدا کنید
- سیمها را وارد سوکت کنید
- دو پین در بین کابل قرار دارند و مخصوص قسمت بوق میباشند. از این رو باید پاورهای داخلی دیجیتال در سانترال را بر اساس این قسمت تنظیم نمایید.
- پس از وارد شدن سیمها با استفاده از یک آچار پرس کنید.
در هنگام خرید کابل تلفن باید به چه نکتهای توجه کرد؟
باید به نوع کابلی که سیگنال و نویز را کاهش میدهد توجه کنید.
قیمت کابل به چه چیزی بستگی دارد؟
قیمت کابل های تلفن به اندازه و نوع آن بستگی دارد.
آیا کابل های تلفن در بازار وجود دارند؟
کابل آماده در بازار در زوجهای 2 و 5 10 در بازار موجود میباشند.