در حال بارگذاری ...

خرید کابل شبکه و انتخاب کارآمدترین آن ها همواره کار سختی بوده است.

پیشرفت تکنولوژی تاثیر بسزایی در سیستم‌های کامپیوتری و تجهیزات آن گذاشته است. با گذشت دوران مختلف تجهیزات و سخت افزارهای پیشرفته و مدرنی به بازار عرضه شده‌اند که باعث راحتی کار کاربران کامپیوتر شده است.

از جمله این سخت افزارها می توان به کابل شبکه اشاره کرد. در گذشته انتقال اطلاعات وداده‌ها توسط فلش مموری یا هارد اکسترنال انجام می‌شد اما این کار به مرور زمان بسیار خسته کننده و سخت است و برای انتقال فایل‌های حجیم به هیچ عنوان کاربردی نیست.

فرض کنید یک شرکت بزرگ که تعداد زیادی پرسنل و سیستم کامپیوتر دارد برای انتقال داده‌های خود از یک سیستم به سیستم دیگر نیازمند راهی آسان و ایمن است. بهترین راه حل خرید کابل شبکه است. به وسیله کابل شبکه انتقال اطلاعات و داده‌ها بسیار سریع‌تر و آسان‌تر انجام می‌شود.

تاریخچه کابل شبکه

در سال 1844 فردی به نام ساموئل مورس، اولین بار ایده‌ی ارتباطات دیجیتال و اختراع تلگراف را مطرح کرد. در اواسط قرن 19 در هر ثانیه حداکثر دو یا سه خط و نقطه در تلگراف ارسال می‌شد. اما امروزه سرعت ارسال به بیش از 1 گیگابایت رسیده است.

به مرور زمان با پیشرفت تکنولوژی شخصی به نام امیل بودات ماشین چاپ تلگراف Teletype writer را ارائه داد. این دستگاه مجهز به کیبورد و کد پنج بیتی بود و پیام‌های تلگرافی به صورت مجازی دریافت و ارسال می‌شدند.

با گذشت زمان در سال 1966 کدهای 7 بیتی که 128 کارکتر را پوشش می‌دادند توسط شرکت‌های امریکایی ارائه شد. ودر ادامه کد ASCll که 8 بیتی بود و 25 کارکتر را پوشش می‌داد و به Extended  ASCll  معروف بود ارائه شد.

امروزه با توجه به نیاز برقراری ارتباط سریع بین کامپیوترها تجهیزات بهتر و سریع‌تر شبکه تولید شده‌اند.

انواع کابل شبکه

کابل های شبکه به 3 صورت وجود دارند:

  • کابل کواکسیال coaxial
  • فیبر نوری
  • زوج به هم تابیده

در حال حاضر خرید کابل کواکسیال Capital به خاطر عدم انعطاف‌پذیری و محدودیت اندازه نسبت به گذشته کمتر شده است. استفاده از فیبر نوری هم در مصارف خانگی و شرکت‌ها مقرون‌به‌صرفه نیست و بیشتر در صنایع نظامی و گسترده استفاده می‌شود.

کابل زوج به هم تابیده یا Twisted-pair در واقع همان کابل LAN Cable  است؛ که به صورت متداول در خانه و شرکت‌ها کاربرد فراوان دارد.

مشخصات فنی کابل شبکه

قبل از خرید این قبیل کابل ها بهتر است با مشخصات فنی و اجزای به کار رفته در آن آشنا شوید. در ساختار این کابل 8 سیم با رنگ‌های مختلف وجود دارد. که 4 رنگ اصلی هستند و 4 رنگ دیگر رنگ فرعی.

4 رنگ اصلی شامل سبز، آبی، نارنجی و قهوه‌ای هستند و 4 رنگ فرعی هم در واقع ترکیب رنگ‌های اصلی با رنگ سفید است. یک رنگ اصلی و یک رنگ فرعی در کنار یکدیگر تشکیل یک زوج را می‌دهند.

به عنوان مثال رنگ آبی و رنگ سفید آبی در واقع یک زوج هستند که به یکدیگر پیچیده شدند. نقش رنگ‌های اصلی ارسال سیگنال مثبت و رنگ‌های فرعی در واقع ارسال سیگنال منفی را به عهده دارند.

در داخل کابل شبکه زوج به هم تابیده یک جدا کننده یا محافظ داخلی (sepretor) تعبیه شده است که نقش آن محافظت از زوج سیم‌ها است.

در طراحی این نوع سیم‌ها به دلیل کاهش نویز الکترومغناطیسی به همدیگر پیچیده شده‌اند. به طور کلی در کابل شبکه دور سیم‌هایی که دو به دو به هم پیجیده شده‌اند یک روکش (شیلد) می‌زنند. این کار باعث می‌شود تا سیم‌ها در برابر نویز داخلی خودشان هم مقاوم شوند.

یک روکش کلی به دور تمامی سیم‌ها کشیده می‌شود که باعث مقاومت در برابر نویز خارجی می‌شود.

این روکش می‌تواند بسته به کاربرد آن انواع مختلفی داشته باشد. از جمله PVC و پلی اتیلن، هالوژن فری LSZH و دو روکشه با روکش داخلی PVC یا LSZH و روکش نهایی PE باشد.

انواع کابل شبکه زوج به هم تابیده شده

کابل های زوج به هم تابیده شده به دو نوع تقسیم می‌شوند:

شیلد دار و بدون شیلد.

اثر شیلد بر روی کابل شبکه در واقع جلوگیری از نویز داخلی و خارجی است. پس هنگام خرید کابل شبکه این نکته، حائز اهمیت خواهد بود.

نوع STP (shielded Twisted pair) مخفف زوج به هم تابیده شیلددار است و UTP هم مخفف (unshielded Twisted pair) هست یا همان زوج به هم تابیده بدون شیلد است.

شیلدی که در ساختار کابل شبکه زوج به هم تابیده به کار می‌رود می‌تواند دور زوج سیم‌ها پیچیده شود یا به طور کلی دور تمام 4 نوع سیم باشد.

از کابل شیلد دار در واقع در مکان‌هایی استفاده می‌شود که کابل شبکه از کنار کابل برق رد شود و احتمال وجود نویز در آن منطقه زیاد است.

کابل بدون شیلد هم در دیتا سنترهای بزرگ و هم در مصارف خانگی (کابلی که مودم را به کامپیوتر وصل می‌کند) استفاده می‌شود.

دسته بندی ها

کابل های شبکه براساس سرعت، پهنای باند و خصوصیات الکترونیکی به دسته‌های مختلفی تقسیم می‌شوند.

در جدول زیر به انواع دسته‌بندی کابل شبکه براساس نوع کابل، حداکثر سرعت و حداکثر پهنای باند پرداخته شده است.

دسته‌بندی نوع کابل حداکثر سرعت حداکثرپهنای باند
Cat 3 UTP 10 مگابیت در ثانیه 16 مگاهرتز
Cat 5

UTP

10/100 مگابیت در ثانیه 100 مگاهرتز
Cat 5e UTP 1000 مگابیت در ثانیه 100 مگاهرتز
Cat 6 UTP یا STP 1000 مگابیت در ثانیه 250 مگاهرتز
Cat 6a STP 10000 مگابیت در ثانیه 500 مگاهرتز
Cat 7 SSTP 10000 مگابیت در ثانیه 600 مگاهرتز

با استفاده از اطلاعات این جدول می‌توانید کابل متناسب با نوع کار خود را انتخاب کنید.حتماً قبل از خرید باید بررسی‌های لازم انجام شود. خصوصاً اگر می‌خواهید برای شرکت یا محل کار خود تعداد زیادی کابل شبکه تهیه کنید حتما قبل از اقدام به خرید تکنسین آی تی شرکت خود در مورد ویژگی‌های کابل مورد نظر خود مشورت کنید.

شرکت افلاک الکتریک در این زمینه مشاوره‌های سودمندی را در اختیار شما خواهد گذاشت.

سخن پایانی

همان طور که گفته شد امروزه کابل شبکه زوج تابیده علاوه بر وجود رقبایی چون فیبر نوری یا شبکه‌های وایرلس و وای فای همچنان از محبوبیت زیادی برخوردار هستند و به صورت گسترده مورد استفاده قرار میگیرند. اگر شما هم قصد خرید کابل شبکه دارید میتوانید به سایت افلاک الکتریک مراجعه نمایید.

فروشگاه
لیست علاقه مندی ها
0 مورد سبد خرید
حساب من